SMS-lån för alla? Upptäck dina möjligheter att låna snabbt

Storleken på vår provision påverkar sorteringen.

SMS-lån för alla – Finns det?

SMS-lån blivit en allt vanligare företeelse, på grund av att det är snabbt och lättillgängligt. Men finns det SMS-lån som beviljar alla? Inte riktigt, men det finns SMS-lån som har låga krav och som därför beviljar fler än andra. Här kan du hitta olika former av SMS-lån och snabblån som beviljar lån trots dålig kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar eller annat. 

Vad är SMS-lån?

SMS-lån är ett mindre lån som är snabbt och enkelt att ansöka om. Namnet kommer från det faktum att du som låntagare kan ansöka om lånet genom att skicka ett SMS till långivaren.

Detta var vanligt när det först uppkom, men i dag är det även möjligt att göra en ansökan online. SMS-lån kallas också snabblån, eftersom det största kännetecknet för ett sådant lån är dess snabbhet. Ansökningsprocessen är oftast mycket enkel och kräver minimalt med dokumentation. Många gånger kan du få besked om din låneansökan inom bara några minuter och få pengarna insatta på ditt konto samma dag eller till och med inom några timmar. 

Lånebeloppet hos SMS-lån är ofta lågt och handlar om några tusen kronor, upp till max 50 000 kr. Alltså är det inte ett lån som man ansöker om när man vill köpa bostad eller bil, utan när det gäller mindre och akuta utgifter. Till exempel om du behöver hjälp att betala en räkning eftersom nästa lön inte kommer förrän om några veckor, eller om något i hemmet går sönder som genast behöver ersättas. Då kan du få tillgång till pengar snabbt, men dessa pengar ska också betalas tillbaka snabbt.

När ett lån har hög beviljandegrad

Ett lån som har hög beviljandegrad betyder att de flesta ansökningar blir godkända. Olika långivare ställer olika höga och låga krav, och de som ställer låga krav tenderar därmed att bevilja flest ansökningar. Detta gäller vanligtvis SMS-lån, snabblån och andra former av mindre lån. Vissa långivare, speciellt de som erbjuder mer traditionella lån, ställer högre krav på låntagarna.

Till exempel kan din chans att bli beviljad ett lån bero på hur din ekonomi ser ut, om du har några betalningsanmärkningar, om du vill ta lån utan UC eller andra faktorer. Vissa långivare har inte dessa krav, utan använder sig av alternativa säkerheter, såsom inkomst.

Smslån med hög godkännandegrad

Finns det SMS-lån som beviljar ALLA?

Nej. Det är det korta svaret. Det finns inga lån som beviljar alla ansökningar som kommer in. Alla långivare har nämligen vissa krav som du måste uppfylla för att bli godkänd. Därför, oavsett hur hög beviljandegrad en lån givare har, så kommer det alltid finnas en risk för att nekas ett lån. Men det finns långivare som i genomsnitt beviljar fler än andra.

I teorin är SMS-lån utformade för att vara tillgängliga för de flesta människor, även de med dålig kreditvärdighet. Detta beror på att långivarna till exempel oftast inte använder sig av traditionella kreditupplysningar när de bedömer låneansökningar. Istället fokuserar de på andra faktorer såsom inkomst och anställningsstatus. Långivare kommer fortfarande att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet, och om de anser att risken är för hög kan de välja att avslå ansökan. 

Låga krav – Är det bra eller dåligt?

Att långivare ställer väldigt låga krav kan låta väldigt bra. Men det kommer med vissa fallgropar som man ska se upp för. Här är de främsta fördelarna och nackdelarna när det gäller låga krav från långivare: 

 • Tillgänglighet: Långivare med låga krav gör det möjligt för personer med dålig kreditvärdighet eller begränsad ekonomisk historik att få tillgång till finansiering, som annars skulle vara svårt att få från traditionella lån. 

 • Snabbhet: Eftersom långivaren inte har strikta krav kan ansökningsprocessen vara snabbare och enklare. Detta innebär att du som låntagare kan få tillgång till pengarna snabbt, vilket är fördelaktigt i akuta situationer. 

 • Flexibilitet: Långivare med låga krav är ibland mer flexibla när det gäller lånevillkor och kan tillåta dig som låntagare att använda pengarna för olika ändamål utan att behöva ge detaljerad information. 

 • Högre räntor och avgifter: Långivare som ställer låga krav tar högre risker när de beviljar lån. För att jämna ut risken så innebär det högre räntor och avgifter för dig som låntagare. Det kan även innebära högkostnadskrediter, vilket är väldigt höga räntor. Detta kan leda till att lånet blir mycket dyrt att återbetala över tid. Med andra ord, lägre krav betyder dyrare lån. 

 • Ökad skuldsättning: När det är enklare att bli beviljad ett lån så kan det bli lockande att ta ännu fler lån, vilket leder till överdriven skuldsättning. Detta kan resultera i att du hamnar i en skuldfälla om du inte kan sätta ner foten för dig själv och säga stopp. Det är viktigt att hantera lån på ett ansvarsfullt sätt. 

Lån som beviljar flest

Vilka lån som beviljar flest varierar från år till år, men här är några exempel på långivare som beviljar många:

Name
Northmill
Amount
1 000 - 50 000 kr
Duration
5 - 72 månader
Rate
9,22 - 32,47 %
Name
Binly
Amount
2 000 - 50 000 kr
Duration
3 - 12 månader
Rate
12,87 - 236,5 %
Name
Lumify
Amount
2 000 - 70 000 kr
Duration
3 - 12 månader
Rate
12,87 - 236,5 %
Name
Fairlo
Amount
10 000 - 70 000 kr
Duration
3 - 72 månader
Rate
21,94 - 33,18 %
Name
Saldo
Amount
1 000 - 20 000 kr
Duration
3 - 30 månader
Rate
26,5 - 74,4 %

Därför blir du inte beviljad ett lån

Det finns flera faktorer som kan göra att du blir nekad ett lån. Här är några vanliga anledningar:

 • Ofullständig eller felaktig information i låneansökan: Om en låneansökan innehåller ofullständig eller felaktig information kan det resultera i att lånet nekas. Var noggrann när du gör ansökan.

 • Otillräcklig kreditvärdighet: Långivare gör vanligtvis en kreditupplysning för att bedöma en persons kreditvärdighet. Om du har en låg kreditpoäng eller negativa betalningsanmärkningar kan det resultera i att lånet nekas.

 • Hög skuldsättning: Om du redan har en hög skuldsättning i förhållande till din inkomst kan långivare vara tveksamma till att bevilja ytterligare lån, eftersom det ökar risken för att du inte kan återbetala lånet.

 • Otillräcklig inkomst: Långivare vill försäkra sig om att du har tillräcklig inkomst för att kunna återbetala lånet. Om din inkomst inte anses vara tillräcklig i förhållande till lånebeloppet kan lånet nekas.

 • Instabil anställningssituation: En ojämn anställningshistorik eller osäkerhet kring din framtida inkomst kan göra att långivare är ovilliga att bevilja ett lån.

 • Skulder hos Kronofogden: Om du har obetalda skulder hos Kronofogden kan det vara svårt att få godkänt för ett lån, eftersom det indikerar en dålig betalningsförmåga och ökar risken för långivaren.

 • Låneändamål: Vissa långivare kan vara restriktiva när det gäller anledningen till att du söker ett lån, och kan därför neka lån för vissa ändamål, såsom spekulativa investeringar eller spel. 

Minimumkraven för att bli beviljad ett lån

Det kommer alltid att finnas krav när du vill ta ett lån, oavsett vilket lån det handlar om. Kraven kan så klart vara olika höga och låga beroende på vilket lån du ansöker om och vilken långivare du väljer. Även om du ansöker hos en långivare som är känd för att bevilja många så kommer även de att ha krav.

De vanligaste minimumkraven som de flesta långivare har inkluderar att du ska: 
 • Vara myndig, alltså minst 18 år gammal

 • Vara folkbokförd i Sverige

 • Ha en inkomst

 • Ha ett svenskt bankkonto

 • Inte ha skulder hos Kronofogden

Skillnaden mellan SMS-lån och Privatlån

Det är viktigt att skilja mellan SMS-lån och traditionella lån, eftersom de är olika på flera sätt. Till att börja med är SMS-lån vanligtvis avsedda för akuta behov och har en lånetid på vanligtvis några veckor till några månader. Privatlån å andra sidan har betydligt längre löptider, ibland upp till flera år.

En annan viktig skillnad är storleken på lånen. SMS-lån erbjuder oftast mindre lånebelopp, vanligtvis upp till några tusen kronor som ska användas för små och nödvändiga utgifter. Privatlån kan vara avsevärt större och täcka stora utgifter som exempelvis en bil eller en renovering. Räntesatserna är också olika mellan de två låneformerna. SMS-lån tenderar att ha mycket högre räntor jämfört med privatlån, vilket gör dem dyrare i det långa loppet. 

Finns det privatlån som beviljar alla?

Nej, precis som med SMS-lån så finns det ingen långivare som beviljar alla ett privatlån. Alla långivare ställer olika krav, men de som erbjuder SMS-lån tenderar att oftast ställa mindre krav än de som erbjuder privatlån. På grund av det tenderar SMS-lån att vara mer tillgängliga och ha snabbare godkännandeprocesser jämfört med traditionella lån. Eftersom SMS-lån ofta erbjuds av online-långivare och har mindre lånebelopp och kortare löptider, kan de vara mer flexibla när det gäller kraven för godkännande. Många SMS-långivare fokuserar mer på låntagarens inkomst och anställningsstatus än på deras kreditvärdighet.

Traditionella lån ställer vanligtvis mycket högre krav eftersom de erbjuder högre belopp. Med andra ord innebär högre lånebelopp högre krav. 

Tänk dig en situation där du som privatperson ska låna ut pengar till en vän. Om vännen ber om att få låna 100 kr till en pizza, då kanske du inte har några problem med att gå med på det, eftersom det inte handlar om en stor summa. Oavsett om din vän betalar tillbaka pengarna eller inte så tar du inte en enorm risk. Däremot, om din vän ber om att få låna 10 000 kr till en flygbiljett när ni ska ut och resa, då är risken mycket högre för dig. I det fallet kanske du vill sätta ett bestämt datum när pengarna senast ska betalas tillbaka, eller ställa andra villkor för att vara säker på att din vän kommer att betala tillbaka pengarna. Detsamma gäller när du tar ett lån.

Eftersom privatlån ofta innebär högre summor så ställen långivaren högre krav för att vara säkra på att du kommer betala tillbaka lånet. Därför är det svårare att bli beviljad ett privatlån än ett SMS-lån. 

Lån med betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar är negativa noteringar i en persons kreditupplysning. En sådan får du om du till exempel inte har betalat tillbaka en hyra. Först får du betalningspåminnelser, men om du fortfarande inte betalar så går det vidare till inkasso och det noteras som en prick i ditt ekonomiska register. Betalningsanmärkningar kan också uppstå till följd av skulder som hamnar hos Kronofogden.

När man har betalningsanmärkningar är det generellt sett svårare att bli godkänd för ett lån. Betalningsanmärkningar indikerar en låg kreditvärdighet och högre risk för långivaren. Många traditionella långivare, som banker och kreditinstitut, har strikta krav när det gäller kreditvärdighet och kan därför avslå låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar. 

Dock finns det alternativa långivare, såsom vissa de som erbjuder SMS-lån och snabblån som kan vara villiga att bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Dessa lån kan dock komma med högre räntor och strängare villkor för att kompensera för den högre risken. Det är viktigt att noga överväga kostnaderna och riskerna innan man tar ett lån med betalningsanmärkningar, och att se till att man har en tydlig plan för att återbetala lånet i tid.

Myntbunt – Hur man lånar när man har skulder

Lån med skulder hos Kronofogden

En skuld hos Kronofogden innebär att en person inte har betalat en viss sak och där långivaren har vänt sig till Kronofogden för att driva in skulden. Kronofogden är en myndighet i Sverige som ansvarar för att driva in obetalda skulder och verkställer domar och beslut från domstolar och myndigheter.

När en person har skulder hos Kronofogden innebär det att de inte har kunnat eller valt att inte betala av sina skulder inom de utsatta tidsramarna. Det kan handla om allt från obetalda fakturor och avbetalningsplaner till uteblivna hyror eller skatter. När en skuld överlämnas till Kronofogden blir det en offentlig registrering och kan påverka en persons kreditvärdighet negativt. 

Möjligheten att ta lån när man har skulder hos Kronofogden är generellt sett mycket begränsad. Många traditionella långivare har strikta kreditvillkor och kan avslå låneansökningar om du har skulder hos Kronofogden. Det är för att en sådan skuld kan innebära att du inte har förmågan att återbetala lånet. 

Lån med låg kreditvärdighet

Kreditvärdighet, även känd som kreditbetyg eller kreditpoäng, är en bedömning av en persons ekonomiska betalningsförmåga baserat på deras kredit- och betalningshistorik. En högre kreditvärdighet indikerar en lägre risk för långivare, medan en lägre kreditvärdighet indikerar en högre risk. Saker som påverkar kreditvärdigheten kan inkludera betalningshistorik, skuldnivå och eventuella nya kreditförfrågningar. När du ansöker om ett lån så vänder sig långivaren först till ett kreditupplysningsföretag för att se över din kreditvärdighet.

Att ta lån med låg kreditvärdighet kan vara utmanande, men finns det alternativ. Vissa långivare är villiga att erbjuda lån till personer med mindre gynnsam kredit, men då måste du vara beredd att acceptera sämre villkor. Dessa kan inkludera höga räntor, högkostnadskrediter och striktare villkor på löptiden.

Andra alternativ inkluderar att använda säkerhet, såsom en bil eller fastighet, för att öka chanserna att få godkänt för ett lån. Men då ökar din risk att förlora tillgången som du har lagt i pant för lånet, om du inte lyckas betala tillbaka lånet. 

Så förbättrar man sin kreditvärdighet:

Att förbättra sin kreditvärdighet kan ta tid och ansträngning, men det är fullt möjligt. Här är några sätt att förbättra sin kreditvärdighet: 

 • Betalningar i tid: En av de viktigaste faktorerna för att förbättra kreditvärdigheten är att alltid betala i tid, inklusive befintliga skulder, kreditkortsräkningar, lån och andra fakturor. 

 • Minska skuldbördan: Att minska den totala skuldbördan genom att betala av befintliga skulder kan hjälpa till att förbättra kreditvärdigheten. Det är särskilt viktigt att hålla kreditkortsaldot lågt i förhållande till den tillgängliga kreditgränsen. 

 • Ansök utan UC: När man ansöker om lån så genomförs en kreditundersökning genom Upplysningscentralen (UC), vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt, speciellt om du ansöker om flera lån på kort tid. Det finns alternativa kreditupplysningsbyråer som inte registrerar kreditundersökningen hos UC.

 • Be om korrigering av felaktig information: Ibland kan det finnas felaktig information i kreditrapporter som påverkar kreditvärdigheten negativt. Det är viktigt att kontrollera kreditrapporterna regelbundet och begära korrigering av eventuella felaktigheter.

Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett SMS-lån och hur fungerar det?

Ett SMS-lån är ett lån som består av en mindre summa. Det kan ansökas genom att skicka ett SMS till långivaren eller online. Pengarna kommer in på kontot inom några timmar efter att lånet har blivit godkänt. 

 • Vad är skillnaden mellan ett SMS-lån och ett traditionellt lån?

Skillnaden ligger främst i lånebeloppet, löptiden och kraven för ansökan. SMS-lån är avsedda för mindre lånebelopp och korta löptider, medan privatlån kan vara avsevärt större och ha längre löptider. 

 • Finns det SMS-lån som beviljar alla?

Nej. SMS-lån är utformade för att vara tillgängliga för de flesta människor, men det finns alltid krav som måste uppfyllas. 

 • Vad är fördelarna med SMS-lån med hög beviljandegrad?

Snabbhet, tillgänglighet och enkelhet. Dessa lån erbjuder en snabb finansieringslösning för oväntade utgifter eller akuta situationer. Ansökningsprocessen är vanligtvis mycket enkel och kräver minimalt med dokumentation.

 • Vad är den typiska löptiden för ett SMS-lån?

Vanligtvis har SMS-lån en kort löptid, några veckor till några månader. Tänk på den korta återbetalningstiden och planera utefter den.

 • Hur hittar man den bästa långivaren?

Bästa sättet att hitta en långivare som passar just dina behov, är att använda en jämförelsesida. Här kan du filtrera lånebelopp som du önskar att ta, löptid, ränta och andra saker för att få fram de långivare som uppfyller dina önskemål.

Konklusion

SMS-lån kan vara en användbar lösning för dem som behöver snabb finansiering för akuta behov. De är ofta lättare att få än andra mer traditionella lån, eftersom de i helhet ställer lägre krav. Det finns inga lån som beviljar precis alla ansökningar, men vissa långivare som erbjuder SMS-lån har låga krav, vilket gör det lättare att bli beviljad. Kom dock ihåg att den lätta vägen oftast inte är den bästa vägen. Den är inte gratis. Låga krav betyder i de flesta fall att villkoren också är låga, vilket kan resultera i att du får ett erbjudande med höga räntor och avgifter som gör lånet mycket dyrare än du har råd med.

Jämför alltid långivare och läs på vad de erbjuder innan du tar ett lån. Tumregeln är: Titta alltid innan du hoppar.