Få pengar direkt på kontot med Trustly-lån

Storleken på vår provision påverkar sorteringen.

Trustly Lån – Låna med direktutbetalning

När tekniken utvecklas snabbt så kan det vara svårt att hänga med i vilka nya alternativ som uppstår inom den ekonomiska verkligheten. Tidigare kunde vi endast ta lån genom att gå till banken och ingå ett fysiskt avtal. Nu finns det massor av möjligheter online som erbjuder snabbare och snabbare lösningar. Ett sådant exempel är Trustly lån.

Men hur fungerar det och vilka risker innebär det? Här är en snabb guide som bryter ner dessa frågor till lättförståeliga bitar och ger dig en översikt över detta moderna sätt att låna mindre summor av pengar.

Vad är Trustly lån?

Trustly lån är en form av snabblån där betalningsmetoden Trustly används för att överföra pengar direkt från långivaren till ditt konto. Man ska vara medveten om att det inte är Trustly som lånar ut pengarna. De är endast en betalnings/överföringsmetod som långivare använder sig av när de ska föra över pengar till dig.

Genom att använda Trustly som betalningsmetod kan du som låntagare få tillgång till lånet på bara några minuter efter att ansökan har godkänts. Trustly lån erbjuder en snabb och bekväm lösning för akuta ekonomiska behov.

Vad är ett snabblån?

Jo, det är som ordet säger ett lån som innebär en snabb process. Ansökningsprocessen är snabb, du får pengarna snabbt och de ska betalas tillbaka snabbt. Ett snabblån innebär också mindre summor, oftast max 50 000 kronor. Snabblån erbjuds vanligtvis online och kräver minimalt pappersarbete och ingen fysisk närvaro på en bank.

Det är viktigt att vara medveten om att dessa lån oftast har högre räntor än traditionella banklån och att det är viktigt att återbetala lånet i tid för att undvika höga kostnader och skuldfällor.

Kännetecken för Trustly lån

 • Lägre lånebelopp

 • Höga räntor och högkostnadskrediter

 • Snabb låneansökan

 • Snabbt svar

 • Kort återbetalningstid

 • Direktutbetalning dygnet runt

Så fungerar det

Majoriteten av lån som använder Trustly som betalningsmetod innebär sms-lån, snabblån och andra mindre former av lån. Det finns olika sätt att ansöka om sådana lån och olika sätt att få pengarna utbetalda. Långivarna kan själva betala ut pengarna till dig, medan vissa använder tjänster såsom Trustly för utbetalning. Skillnaden här är att Trustly erbjuder direktutbetalning, vilket innebär att direkt efter godkännandet av ansökan kommer pengarna att dyka upp på ditt konto oavsett när på dygnet det är, även när själva banken är stängd. Detta kan även kallas för kvällslån och helglån.

Processen för att ansöka om ett lån

Så här ser processen ut:

 1. Det första steget är att välja en långivare som har det bästa erbjudandet för dig. Du kan jämföra och hitta en långivare på vår jämförelsesida.

 2. När du har gjort ditt val så är det dags att ansöka, vilket du lättast kan göra på långivarens hemsida. För snabblån innebär detta en kort ansökningsprocess.

 3. När du har skickat in din ansökan så är det upp till långivaren att godkänna dig eller inte. Beviljandegraden för snabblån och sms-lån är oftast hög. Denna process kan ta upp till 24 timmar.

 4. När du har blivit godkänd så får du ett erbjudande att se igenom. Du godkänner lånet med ditt Mobila BankID, sedan skickas pengarna direkt till ditt konto. Snabbt och enkelt.

 5. Sista steget är det viktigaste, nämligen att betala tillbaka lånet i tid.

Så mycket kan du låna med Trustly

De flesta långivare som använder Trustly erbjuder sms-lån, snabblån och andra former av mindre lån. Dessa har begränsade summor som ofta går upp till 50 000 kronor. Det finns dock undantag med långivare som har en bredare lånespann upp till 100 000 kronor.

Villkoren är dock oftast desamma, vilket man bör vara medveten om ifall räntorna är lika höga som med mindre lån. Höga lån med höga räntor innebär också höga kostnader för dig som låntagare. Om du vill ta ett större lån än vad snabblån oftast erbjuder, överväg då om du borde ta ett mer traditionellt lån i stället, där räntorna är lägre och löptiderna längre.

Risker med Trustly lån

Trots sin enkelhet och snabbhet finns det vissa risker att tänka på när det gäller Trustly lån.

Alla former av lån kommer med sina risker och fördelar att överväga innan du bestämmer dig för att ansöka.

Här är några av de potentiella riskerna:
 • Högre räntor: Även om det låter bra att kunna få pengarna snabbt så innebär denna snabbhet hos Trustly högre räntor än traditionella banklån. Detta beror på att långivare som använder sig av Trustly lån oftast ställer lägre krav på dig som låntagare, vilket betalar sig genom att de sätter högre räntor på lånet för att jämna ut risken. Detta kan göra lånet betydligt dyrare över tid, särskilt om du inte kan återbetala lånet i tid.

 • Risk för skuldfälla: Eftersom Trustly lån vanligtvis har kortare löptider och högre räntor finns det en ökad risk för att du som låntagare hamnar i en skuldfälla om du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Detta kan leda till ekonomiska problem och ökad stress i längden.

Trustly lån passar dig som ...

 • Behöver pengar till ett akut behov: Ibland händer oväntade saker som vi inte räknar med att lägga ut pengar på, såsom ett akut tandläkarbesök eller reparation av kylskåpet. För de som står inför oväntade eller akuta utgifter kan Trustly lån erbjuda en snabb och bekväm lösning för att täcka kostnaderna omedelbart.

 • Har god kreditvärdighet: Om du har en stabil ekonomisk situation och en god kreditvärdighet kan Trustly lån vara ett smidigt alternativ för att få tillgång till snabba pengar, utan att behöva gå igenom den omfattande processen som krävs för traditionella banklån.

 • Vill låna en mindre summa pengar: Trustly lån är oftast av mindre belopp och kan vara lämpliga för personer som behöver låna en mindre summa pengar för till exempel en oplanerad utgift eller ett akut behov.

 • Har möjlighet att återbetala snabbt: Glöm inte att du får pengarna snabbt, men de ska också betalas tillbaka snabbt. Om du vet med dig att du har förmågan att snabbt återbetala lånet i tid kan Trustly lån vara ett praktiskt alternativ.

 • Har råd med räntan: Trustly lån innebär oftast högre räntor och även högkostnadskrediter som är räntor med väldigt hög procentsats. På sikt kan det göra lånet dyrare än många kanske räknar med när de tar lånet. Räkna ut hur mycket lånet kommer att kosta dig, och om du vet att du har råd att betala tillbaka det så kan Trustly lån fungera för dig.

Trustly lån passar inte dig sig som …

 • Har en osäker ekonomisk situation: Om du redan befinner dig i en osäker ekonomisk situation med låg eller ostabil inkomst och höga utgifter så bör du tänka noga igenom ditt beslut innan du tar ett lån. Att lägga till ytterligare skulder kan förvärra situationen och leda till ökad stress och oro.

 • Har hög skuldsättning: Om du redan har hög skuldsättning och har svårt att hantera dina nuvarande skulder, då bör du vara försiktig med att ta ytterligare lån. Att öka din skuldsättning kan göra det svårare att klara av dina ekonomiska åtaganden och kan leda till allvarliga ekonomiska problem på lång sikt.

 • Inte har en noggrann återbetalningsplan: Att ta ett snabblån utan en tydlig och noggrann återbetalningsplan kan vara riskabelt. Du som låntagare bör noggrant överväga din förmåga att återbetala lånet i tid innan du tar det, och om du inte har en klar plan för hur du ska göra det, då kan det vara klokare att avstå från att ta lånet.

Att vara medveten om riskerna och att göra en genomtänkt bedömning av ens egen ekonomiska situation är avgörande innan man tar ett lån.

Krav

Enligt Trustly lånekrav måste du:

 • Vara myndig (18+ år).

 • Vara folkbokförd i Sverige.

 • Ha ett bankkonto med en svensk bank.

 • Har en inkomst som räcker för att kunna betala tillbaka lånet.

 • Vara skuldfri från Kronofogdemyndigheten.

Om du uppfyller dessa krav så kan du få ett Trustly lån. Tänk dock på att alla långivare har sina egna krav och regler. Detta kan innebära en högre åldersgräns, att du inte ska ha några betalningsanmärkningar eller att din inkomst ska innebära en viss summa. De flesta har ungefär desamma grundkrav som du måste uppfylla, men för att veta exakt vilka krav som krävs för att få ett Trustly lån, då bör du noga se över den långivare som du överväger att ta ett lån ifrån.

Jämförelse med traditionella lån

För att förstå lån med Trustly bättre kan vi jämföra det med ett traditionellt banklån. Att låna ett traditionellt lån från en bank innebär vanligtvis en mer omfattande process, inklusive en detaljerad kreditkontroll och krav på säkerhet. Lånets löptid kan vara längre och räntorna lägre, men det tar också längre tid att behandla ansökan och få pengarna utbetalda.

Skillnaden mellan Trustly lån och traditionella lån är främst i hur de fungerar, deras tillgänglighet, och den tid det tar att behandla ansökningar och få pengar utbetalda. Här är några viktiga skillnader mellan Trustly lån och traditionella lån:

Betalningsmetod och process

 1. Lån genom Trustly använder Trustly som betalningsmetod för att överföra pengar direkt från låntagarens bankkonto till långivaren. Denna process sker online och kräver minimalt med pappersarbete.

 2. Traditionella lån innebär vanligtvis att låntagaren ansöker om lånet genom en bank, där en mer omfattande process kan krävas, inklusive ansökningsformulär, kreditkontroll och möjligen säkerheter i form av tillgångar.

Tillgänglighet och snabbhet

 1. Trustly lån ansöks och behandlas online, vilket gör dem tillgängliga dygnet runt och över hela landet. Dessutom kan pengarna vanligtvis överföras direkt till låntagarens bankkonto på bara några minuter efter att ansökan har godkänts. En överföring kan ske även när de fysiska bankerna har stängt.

 2. Traditionella lån kan ha längre ansöknings- och behandlingstider eftersom de ibland kräver fysiska möten och en mer detaljerad kreditkontroll. Det kan ta flera dagar eller till och med veckor innan lånet blir godkänt och pengarna blir tillgängliga för dig som låntagare.

Räntor och villkor

 1. Eftersom lån genom Trustly är snabblån med kortare löptider och enklare ansökningsprocesser tenderar de att ha högre räntor än traditionella banklån. Detta gör dem mycket dyrare i längden.

 2. Traditionella lån erbjuder vanligtvis längre löptider, lägre räntor och mer flexibla villkor än Trustly lån. De kan vara mer lämpade för stora lån eller långsiktiga investeringar.

Sammanfattningsvis är Trustly lån mer inriktade på att erbjuda snabba och bekväma lösningar för mindre lånebelopp och korta löptider, medan traditionella lån erbjuder mer omfattande processer, lägre räntor och längre löptider för större lånebelopp och långsiktiga finansiella behov. Valet mellan de två alternativen beror helt på anledningen till att du vill ta ett lån.

Mobilt BankID för lån med Trustly

En viktig sak som du behöver för att kunna använda Trustly är ett bankID. Detta krävs för att du ska kunna få pengarna in direkt på ditt bankkonto och för att signera olika saker. De flesta i dag har ett bankID för att det krävs i många ekonomiska situationer, så det är inga konstigheter. Om du inte redan har ett mobilt bankID så kan du lätt skaffa ett genom följande steg:

 1. Ladda ner BankID-appen genom App Store med Iphone eller Google Play med Android.

 2. Gå till din banks hemsida och logga in på ditt konto.

 3. I menyn hittar du BankID, där du kan beställa Mobilt BankID. Följ stegen enligt din bank.

 4. Välj en kod på 6 siffror som du kommer använda när du loggar in på ditt BankID.

 5. Nu är det färdigt!

Vanliga frågor och svar

 • Vad är Trustly lån?

Trustly lån är en typ av snabblån där långivare använder Trustly som betalningsmetod för att överföra pengar direkt från deras bankkonto till låntagaren.

 • Kan man ta Trustly lån utan UC?

Ja, det finns långivare som använder Trustly som erbjuder lån utan UC, mot att villkoren kan vara lite sämre för låntagaren.

 • Vad är de vanliga lånebeloppen för Trustly lån?

Trustly lån erbjuder mindre lånebelopp upp till 50 000 kronor.

 • Vad är den genomsnittliga räntan för Trustly lån?

Den genomsnittliga räntan för Trustly lån kan variera beroende på långivare och lånebelopp, men den är vanligtvis högre än räntan för traditionella banklån.

 • Hur kan man jämföra olika erbjudanden för lån med Trustly?

För att jämföra olika erbjudanden för Trustly lån kan du bäst använda dig av vår jämförelsesida. Där kan du granska räntor, löptider, avgifter och villkor från olika långivare för att hitta det bästa alternativet som passar ditt behov och ekonomiska situation.

Trustly lån är ett enkelt och bekvämt sätt att låna pengar för akuta utgifter och mindre summor. Genom att använda Trustly som betalningsmetod kan du få tillgång till pengar på bara några minuter utan krångel. Men det är viktigt att vara medveten om riskerna och se till att återbetala lånet i tid för att undvika höga räntor och skuldfällor. Innan du ansöker om ett Trustly lån är det alltid bra att jämföra olika lånealternativ och se till att det är rätt beslut för din situation.

Tänk över vad du ska använda lånet till, hur hög summa du behöver låna och om det faktiskt är för ett nödvändigt behov. Överväg sedan hur mycket lånet kommer att kosta dig och om du har råd att betala tillbaka det i tid. Endast genom att ha koll över din egen situation och vad ditt lån innebär, då kan du få kontroll över din ekonomi och hur den kommer att se ut i framtiden.